Az "ISMERETLEN VISZOCKIJ 3.0"

Az "ISMERETLEN VISZOCKIJ 3.0"

VIDÁM VISZOCKIJ – SZILAJ HÚROKON

Vidám Viszockij – szilaj húrokon címmel tartottunk Viszockij-emlékestet a költő születésének 81. évfordulója alkalmából 2019. január 24-én, a MagyarOrosz Művelődési és Baráti Társaság Bajza utcai székházában. 

Az MOMBT elnöke, Gilyán György köszöntő beszédét követően Viczai Péter Viszockij-kutató emlékezett meg a legendás szovjetorosz bárd és fenegyerek születésének 81. évfordulójáról a 2018-as Viszockij-emlékév főbb történéseit és eseményeit felidézve. Viczai Péter előadásában hangsúlyozta a 2018-ban Magyarországon megjelent három Viszockij-könyv jelentőségét. Ugyancsak kiemelt figyelmet szentelt a tavaly nyáron felavatott és a világon egyedülálló, Vlagyimir Viszockij nevét viselő zenélő szökőkútnak az oroszországi Gorohovec városában. A kutató képes beszámolóját követően, Sipos Mihály előadóművész magyar, illetve időnként orosz nyelven Viszockij dalait énekelte a szép számú és végsőkig kitartó közönségnek.

Miközben január utolsó napjaiban az MOMBT budapesti székházában több mint ötven lelkes érdeklődő részvételével a brezsnyevi korszak halhatatlan ikonja, Vlagyimir Viszockij emlékének adóztak, a Gorohoveci szökőkútnál ugyancsak méltó módon emlékeztek meg a híres színészköltő születésének 81. évfordulójáról. 

 

Letölthető PDF dokumentum:

Az ingyenesen letölthető Adobe Reader szoftverrel egyszerűen tekintheti meg, nyomtathatja ki a PDF-fájlokat.
Vissza