A magyar ruszisztika nagy elismerése

A magyar ruszisztika nagy elismerése

Szvák Gyula az Orosz Állami Duma Parlamenti Fórumán 

Az Orosz Állami Duma idén november 14-én másodszor rendezte meg Nemzetközi Parlamenti Fórumát, ezúttal „Alkotmány. Demokrácia. Parlamentarizmus” címmel. A rendezvénynek külön jelentőséget kölcsönzött, hogy egybe esett a mai orosz alkotmány elfogadásának 20. évfordulójával. Az ünnepi ülést Szergej Nariskin, az Orosz Állami Duma elnöke nyitotta meg és a plenáris ülésen felszólalt Jean-Claude Mignon, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke is.

A magyar parlamentet Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke képviselte, aki a magyar alaptörvény előtörténetéről és alappilléreiről tartott előadást a „Politikai és választási rendszerek fejlődése: nemzetközi tapasztalatok” címet viselő szekcióban.

A magyar ruszisztika nagy megtiszteltetése, hogy a nemzetközi fórum másik magyar résztvevőjeként Szvák Gyula, a Ruszisztikai Központ vezetője tarthatott „A „rokosz”tól a demokráciáig (A parlamentarizmusról történelmi retrospektívában)” címmel előadást a „Parlament, demokratikus értékek és a közvélemény” című szekcióban.

 

Letölthető PDF dokumentum:

Az ingyenesen letölthető Adobe Reader szoftverrel egyszerűen tekintheti meg, nyomtathatja ki a PDF-fájlokat.
Vissza