Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

A Társaság megalakulásának 70. évfordulójához kapcsolódóan pályázatot hirdet a magyar-orosz kulturális és társadalmi kapcsolatok témakörében

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság

pályázatot hirdet

 

I. A pályázat témája:

Fejezetek a magyar-szovjet (magyar-orosz) kulturális és társadalmi kapcsolatok 1945 utáni történetéből.

 

II. A pályázat feltételei:

  1. A pályázaton magyar és külföldi személy egyaránt részt vehet. Társszerzős tanulmányok esetében társszerzői nyilatkozat csatolása is szükséges.
  2. A pályázat minimum 20.000 (húszezer), maximum 200.000 (kettőszázezer) karakter terjedelmű, még nem publikált, tudományos igényű tanulmány.
  3. A pályázatot magyar vagy orosz nyelven, nyomtatott formában 1 példányban kell megküldeni Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság címére (1062 Budapest, Bajza utca 54.). A pályázati anyagot kérjük a mombt.levelezes@gmail.com címre elektronikus formában is megküldeni.

 

III. A pályázat díja:

A pályázat fődíja 50.000 forint pénzjutalom. A pályázat elbírálója legfeljebb két további pályázatot is díjazhat 30.000, illetve 20.000 forint értékű könyvjutalommal.

 

IV. A pályázat kötelező mellékletei:

  1. a pályázó szakmai önéletrajza,
  2. a pályázó nyilatkozata arról, hogy ellenszolgáltatás nélkül hozzájárul ahhoz, hogy pályaműve a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság honlapján megjelenjen.

 

V. A pályázat beadási határideje:

2015. március 31.

 

VI. Bírálat és eredményhirdetés:

A pályázatokat a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság Elnöksége 2015. május 31-ig bírálja el.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság megalakulásának 70. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségen kerül sor.

 

Budapest, 2014. április 25.

Vissza