Szent-Györgyi Érem

Az Érem 2012-től évente egy olyan magánszemélynek vagy szervezetnek (ide értve a települési, területi önkormányzatokat is) adományozható, aki vagy amely kiemelkedő tevékenységet végez a magyar-orosz kapcsolatok ápolásában és előmozdításában, illetve a Társaság céljainak érvényre juttatásában. Az Érem odaítéléséről az Elnökség dönt. Az elismerésre a Társaság bármely tagja, továbbá az Alapszabályban megállapított testületi szerve indokolással alátámasztott javaslatot tehet az Elnökségnek.

 

A Szent-Györgyi Érem kitüntetettjei

2012 TÖRŐCSIK Mari színművész az orosz és magyar kultúra közötti élő kapcsolat formálása terén kifejtett sok évtizedes művészi tevékenységéért.
2013 JANCSÓ Miklós filmrendező az orosz és a magyar filmkultúra közötti élő kapcsolat formálása érdekében kifejtett, sok évtizedes rendezői tevékenységéért, a nemzedékek és kultúrák közötti nyitott szellem megőrzéséért.
2014 Jevgenyij Jevgenyjevics NYESZTYERENKO világhírű orosz énekes a magyar zenei kultúra népszerűsítésében, a magyar és az orosz nép közötti barátság megerősítésében szerzett kiemelkedő érdemeiért.

Letölthető PDF dokumentum:

Az ingyenesen letölthető Adobe Reader szoftverrel egyszerűen tekintheti meg, nyomtathatja ki a PDF-fájlokat.
Vissza